Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Edwin Georgi


O Edwin Georgi ήταν ένας αυτοδίδακτος εικονογράφος που σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Princeton όταν ξέσπασε ο Α” Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και μολονότι υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία, ο Georgi, δέχθηκε την πρώτη του δουλειά απο διαφημιστική εταιρεία, ξεκινώντας την πρακτική του κατάρτιση ως καλλιτέχνης.
Αρκετά περιοδικά όπως τα Esquire, Cosmo, True, Fortune  φιλοξένησαν εικονογραφήσεις του, ενώ σχεδίασε διαφημίσεις για εταιρείες όπως η Philip Morris και η Webster Cigars. Παρά την αντίθετη άποψη των περισσότερων εικονογράφων της εποχής, ο Georgi, είχε πάντα την πεποίθηση πως θα μπορούσε να κάνει την τέχνη περισσότερο προσβάσιμη για όλα τα λαϊκά στρώματα, θεωρώντας πως ο φτωχός κόσμος θα μπορούσε να φτιάξει χωρίς να πληρώσει, τη δική του συλλογή έργων μέσω των διαφημίσεων.
Αρκετοί τον αποκαλούσαν ως δεξιοτέχνη του χρώματος, αφού με την απαράμιλλη τεχνική του στους έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και τις πλούσιες σκιάσεις, συνέθετε εικόνες με ζωντανά και εκφραστικά πρόσωπα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου